fredag 9 september 2016

Digitala verktyg - sammanställning

Om du är intresserad av att jobba mer med olika digitala verktyg i klassrummet, så har Patricia Diaz gjort en bra sammanställning av en mängd olika verktyg som finns att tillgå.
Sammanställningen hittar du här: Länksamlingar/digitala verktyg

Plickers och Kahoot är det säkert många av er som redan använder; själv är jag intresserad av att börja använda digitala exit tickets.

Är du redan igång med något, så tipsa gärna kollegor om vad och hur!

Frågor:

1. Vilka digitala verktyg använder du idag?
2. Hur kan din undervisning främjas av att använda digital verktyg?
3. Vilket digitalt verktyg är du intresserad av att testa?


Hälsningar Ylva

3 kommentarer:

  1. Jag skulle vilja få till att lägga upp elevarbeten här på bloggen mer regelbundet. Hittills har det blivit av vid ett par tillfällen för flera år sedan. Tror det skulle kunna motivera eleverna att prestera ännu bättre arbeten. De skulle även kunna lära av varandra.

    SvaraRadera
  2. Jag tänker att du kan skapa en egen blogg för ett specifikt arbetsområde (t.ex med hjälp av webbstjärnan)eller eller eller varför inte glogga? (https://sites.google.com/site/glogsterswedish/)
    Använd din ma/no-blogg kanske? Jag tror att det är viktigt att eleverna har tillgång till att skriva och lägga upp uppgifter, för då blir det mera deras verk. De kan ju skriva om olika saker och lägga upp sina arbeten utifrån kategorier. Möjligheterna är oändliga. Men mitt tips är; gör en specifik blogg för ändamålet. Se även mitt inlägg om hur jag jobbar med mina bloggar.
    Lycka till, Anders!

    SvaraRadera
  3. Menade så klart inte i denna blogg 😉
    Har en blogg sedan tidigare med elevarbeten.
    Men inte blivit av att lägga upp elevarbeten eller låte eleverna lägga upp.
    Men vid nästa redovisning ska jag göra mitt bästa för att komma ihåg att ha redovisningssättet att skriva för att lägga upp på en blogg som ett valbart alternativ.

    SvaraRadera